Percheziții masive în România și Austria, pentru capturarea migranților

70

Poliţiştii au făcut 18 percheziţii masive în patru judeţe din România şi cinci percheziţii în Austria. Principalul motiv a fost destructurarea unei reţele de trafic de migranţi, constituită de un cetăţean pakistanez şi sprijinită de lucrători de poliţie din Vama Nădlag. Din grupare fac parte cel puţin 15 cetăţeni români, anchetatorii adunând probe pentru mai multe transporturi de migranţi. Într-un singur transport au fost traficate 111 persoane, scrie news.ro.

La data de 9 aprilie 2018, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, au făcut 18 percheziţii domiciliare în judeţele Maramureş, Arad, Timiş şi Bihor. De asemenea, pe teritoriul  Austriei au fost efectuate  cinci percheziţii domiciliare, cetăţeanul pakistanez  AHMAD KHAN SAEED  fiind reţinut şi ulterior arestat.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna martie 2017 până la sfârşitul  lunii iunie 2017,  cetăţeanul pakistanez  AHMAD KHAN SAEED  şi inculpatul  TIMIŞ ISTRATE, în calitate de lideri, au iniţiat şi constituit pe teritoriul României,  împreună cu suspectul B. L. V., în calitate de membru executant, un grup infracţional organizat sprijinit pe teritoriul României de cel puţin 15 alte persoane (cetăţeni români)”, anunţă DIICOT.

Din cercetări a rezultat  că membrii grupului au acţionat  coordonat pentru transportul migranţilor pe ruta Bulgaria/Serbia/Cipru – România – Ungaria – Austria – Germania/Italia/Slovenia.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, cel puţin în perioada februarie – aprilie 2017, grupul infracţional organizat a îndrumat, transportat, transferat şi adăpostit mai multe persoane cetăţeni străini, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României şi în scopul de a obţine bani.