Doi elevi de la Minulescu, la baraj pentru loturile naționale de geografie

140

După proba teoretică de baraj de la Olimpiada Națională de Geografie, doi elevi pregătiți de prof. Angela Liță de la Colegiul Național Ion Minulescu Slatina au fost admiși pentru loturile naționale. Din cei 44 de elevi admiși, doar 4 vor ajunge la Balcaniadă și 8 la Olimpiada Internațională. Rezultatele probei finale nu au fost făcute publice.

Cinci elevi au reprezentat județul Olt la faza națională a Olimpiadei de Geografie, clasele VIII-XII, organizată în perioada 1-6 aprilie la Brăila, dintre care trei de la Colegiul Național Ion Minulescu Slatina, unul de la Colegiul AI Cuza Corabia și unul de la CNV N. Titulescu Slatina. Doar la clasa a IX-a s-a reușit un rezultat bun- locul III, obținut de Ioana Delia Dumitrescu, pregătită de prof. Angela Liță. Atât Ioana Dumitrescu, cât și Alexandra Matei, o altă elevă a aceluiași colegiu și pregătită tot de prof. Liță, au intrat la proba de baraj în vederea selectării în loturile naționale ce vor participa la Olimpiada Internațională de Geografie (iGEO) 2018 și la Balcaniada de Geografie 2018.  Ambele oltence au trecut cu brio de proba de baraj orală, eliminatorie, pe lângă cunoștințele de geografie fiind solicitat și un nivel minim de cunoaștere a limbii engleze B2. Rezultatul probei scrise nu a fost publicat.

La Internaționala de Geografie vor ajunge în final 4 elevi, iar la Balcaniadă două echipe a câte 4 elevi: younger junior (12-15 ani) și junior (16-19 ani).

În topul județelor participante la Olimpiada Națională de Geografie, după media pe județ, Oltul se poziționează pe locul 19.