Au pus alcoolul să șofeze

83

Fără a conștientiza pericolul la care se expun pe ei și pe ceilalți participanți la trafic, doi șoferi s-au urcat în sâmbăta Paștelui și în ziua de Înviere la volan, deși consumaseră alcool.

Cu concentrații de peste 1 mg/L alcool pur în aerul expirat au depistat în trafic polițiștii olteni doi șoferi, pe 7 și 8aprilie. Polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia au depistat sâmbătă pe raza localității un bărbat, de 62 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o concetrație de 1,16 mg/L alcool pur în aerul expirat. „Acesta a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.”, arată IPJ Olt.

Fiind prezenți în trafic în ziua de Paște, polițiștii Postului de Poliție Iancu Jianu au depistat pe raza comunei un tânăr, de 25 de ani, din localitate, în timp ce conducea un buldoexcavator, având o concentraţie alcoolică de 1,13 mg/L alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Tânărul esdte cercetat, potrivit IPJ Olt, atât sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cât şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.