Prins în FLAGRANT cu banii obținuți prin ȘANTAJ pentru acuzații mincinoase

141

Un tânăr de 17 ani a ajuns ieri în arestul IPJ Olt, fiind acuzat de șantaj , amenințare, hărțuire și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Judecatoria Corabia a decis ieri ca un tânăr de 17 ani, din Corabia, să fie arestat preventiv pe o durata de 30 de zile, el fiind reținut cu o zi în urmă după ce a fost prins în flagrant luând bani de la un alt tânăr pe care-l șantaja sub pretextul unei plângeri mincinoase.

„La data de 03 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Corabia, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigazii de Operatiuni Speciale Craiova,  au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict. Cu această ocazie, polițiștii au surprins un tânăr, de 17 ani, din orașul Corabia, județul Olt, în timp ce primea de la un alt tânăr, de 19 ani, din aceeași localitate, suma de 3.000 de lei.  În fapt, tânărul, de 17 ani, a formulat o plângere nereală, împotriva persoanei șantajate, cu scopul de a obține bani de la aceasta. Astfel, ulterior formulării plângerii, tânărul în cauză ar fi pretins victimei suma de 10.000 de lei, reprezentând prețul împăcării și  adresându-i amenințări,  în cazul în care nu îi va remite suma de bani solicitată.”, arată Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Bărbatul se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.