Pentru un Paște fericit, polițiștii olteni vă spun de ce trebuie să vă feriți                                                                                                   

64

Pentru Sărbători Pascale în siguranță, fără incidente, IPJ Olt le face oltenilor câteva recomandări, prezentând măsurile de autoprotecție pe care trebuie să le luăm fiecare dintre noi.

Deși polițiștii sunt prezenți în această perioadă în zonele aglomerate (gări, piețe agroalimentare, târguri), pentru a preveni victimizarea populației ca urmare a unor infracțiuni, supraveghează traficul pentru asigurarea fluenței și în vederea prevenirii producerii de evenimente grave, generate de viteza excesivă, pentru a avea parte de Sărbători Pascale fără incidente, IPJ Olt prezintă cetățenilor măsurile prioritare de autoprotecţie:

  • Când sunteţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar şi nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă) în căruciorul pentru cumpărături. Fiţi atenţi la portofel şi poşetă! Purtaţi-vă poşeta cât mai aproape de corp, iar portofelul păstraţi-l într-un buzunar interior al hainei sau în buzunarele din faţă ale pantalonilor.
  • Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete!
  • Dacă plecați de acasă de sărbători, verificați toate încuietorile și zonele de acces!
  • Limitați cercul persoanelor care știu despre plecare și nu țineți în casă sume mari de bani, bijuterii sau alte valori! Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă.
  • Pentru protecţia autovehiculului, poliţiştii vă recomandă ca atunci când vă parcaţi autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat.
  • Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.
  • Respectați regimul legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!
  • Adaptați în permanență viteza la condițiile de trafic și de drum și măriți distanța între autovehicule atunci când circulați pe tronsoane cu trafic intens!
  • Nu conduceți după ce ați consumat băuturi alcoolice! Urmările pot fi regretabile!
  • Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Pe aceeași temă:

Sute de oameni ai legii, la datorie de sărbători