Fostele Băi Comunale revin municipalității după câștigarea procesului cu „Regele Asfaltului” din Pitești

1315

Primăria Slatina va reinclude în patrimoniul municipalității clădirea fostelor Băi Comunale, de pe str. Ionașcu, preluată pe 23 ianuarie 2018 prin proces-verbal de la cumpărătorul din 2007, în urma hotărârii Înaltei Curți de reziliere a contractractului de vânzare-cumpărare și evacuarea S.C. General Trust Argeș S.R.L. Pitești din imobil. Următorul pas este analizarea situației în care se află clădirea și identificarea noii destinații.

Cu băi de putină și la aburi pentru doamne și domni, băieți și fete din școlile din oraș, în 1925, Băile Comunale din Slatina erau la modă, grupurile de elevi care doreau să facă o baie făcându-și programare din timp. Au fost construite în 1924 de Alexandru Iliescu, fiind donate apoi primăriei și în comunism administrate de IGO.

Închisp apoi și lăsată în paragină, construcţia băilor comunale, o bijuterie arhitectonică cu demisol și parter cu suprafața construită de 284,47mp și terenul  în suprafață de 1443,75 mp au fost vândute pe timpul administrației Vâlcov, în 2007, firmei General Trust Argeș, aparținând lui Cătălin Spătaru, supranumit „Regele Asfaltului” din Pitești, finul fostului chestor al IPJ Olt Ion Stoica, abonat și la banii publici din bugetul Slatinei. Înstrăinarea s-a făcut în urma unei licitații publice, organizată în baza unei hotărâri a CL. Prin sentinţa civilă nr. 150/04.03.2015 a Tribunalului Olt pronunțată în dosarul nr. 2532/311/2012, rămasă definitivă prin decizia civilă nr. 1224/28.06.2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție București, prin care s-a constatat reziliat contractul de vanzare-cumpărare autentificat sub nr. 408/20.03.2007, încheiat între Municipiul Slatina şi S.C. General Trust Argeș S.R.L. Pitești, s-a dispus evacuarea S.C. General Trust Argeș S.R.L. Pitești din imobilul ce formează obiectul contractului, astfel că fostele Băi Comunale au revenit municipalității. Predarea-primirea s-a făcut în ianuarie, iar acum, în următoarea ședință a CL Slatina se va inventaria ca bun ce aparține domeniului privat al municipiului Slatina.

„Deocamdată, clădirea va fi inclusă în domeniul privat al municipiului și apoi vom vedea ce destinație am putea să-i dăm. Acest lucru depinde și dacă această clădire este sau nu monument istoric, de ce categorie. În funcție de asta și de starea clădirii, se va stabili ce investiții sunt oportune a fi demarate”, ne-a declarat Claudiu Stăncioiu, viceprimarul municipiului Slatina.