Slătineanul de OȚEL, la o nouă provocare: ultramaratonul montan din Istria

145
foto: facebook Vlad Tănase

Recompensat de Primăria Slatina cu distincția Personalitatea Anului, sportivul Vlad Tănase , în vârstă de 32 de ani, a finalizat în 2017 unele dintre cele mai dure competiții din lume de anduranță (triatlon), iar anul acesta schimbă macazul spre ultramaraton montan. Între 6 – 8 aprilie, va participa la 100 miles of Istria Ultratrail.

Pentru Vlad Tănase, astăzi este ultimua pregătire pentru o nouă provocare, mâine urmând să plece pentru a participa la cea mai importantă cursă de trail din Croația. O nouă provocare pentru sportivul de anduranță care anul trecut a finalizat ”IronMan” – ”The Brutal Extreme” (Țara Galilor) și ”Enduroman” (Hampshire, Marea Britanie), iar anul acesta schimbă macazul spre ultramaron montan.

La „100 Miles of Istria Ultratrail” din Croația sunt așteptați la start peste 1000 de competitori. Traseul pornește din partea estică a Istriei – din orașul Labin, trece peste culmile cele mai înalte ale munților Učka și coboară apoi, încheindu-se în partea vestică a peninsulei, în orașul Umag. Potrivit organizatorilor, traseul este solicitant din punct de vedere tehnic, cu multă alergare în pantă, trece prin așezări medievale, păduri dese, străbate orașe, o veche rută feroviară, văi noroioase. Prima zi de cursă se încheie în Hum, cel mai mic oraș din lume, cursa trece pe la Motovun, oraș în terase, și revine la Učka. În total 168km + 6539m.

„Azi am avut penultimul long run înainte de 100 miles of Istria. Ultimul va fi mâine. Miercuri plec. Vineri începe. Nu știu însă când se va termina. “O să te descurci, ce naiba?!? Tocmai tu îți faci probleme…” Tot aud asta în ultimul timp când vorbesc de concursul ăsta. Dar un ultra nu are cum să se compare cu altul 100%, nici măcar cu ediția sa precedentă. Știu asta foarte bine. În plus, dacă aș fi crezut vreo secundă că îmi va fi ușor, nu m-aș fi înscris. Pentru că, repet, frica mă scoate din casă la antrenamente. Și tot frica sper să mă împingă către finiș”, a postat ieri Vlad pe pagina sa de socializare.

Următoarea provocare pentru „slătineanul de oțel” va fi Beskidy Ultra Trail (305 kilometri + 15.770m), Polonia – 27- 30 septembrie.

 

Despre Vlad Tănase în știrile Realitatea Oltului:

https://realitateaoltului.ro/2017/09/18/tanase-continua-cursa-la-cel-mai-dificil-triatlon-din-lume-the-brutal/

https://realitateaoltului.ro/2017/05/10/slatineanul-de-otel-a-parcurs-distantele-cumulate-a-doua-triatloane-pe-distanta-ironman/

https://realitateaoltului.ro/2016/03/09/un-slatinean-scrie-istorie-la-cercul-polar/

Sportivul Vlad TĂNASE, în luna mai 2017, a participat la cunoscuta competiție Enduroman, un ultra-triatlon pe distanța echivalentă a două probe de tip IronMan continue: circa 8 km. înot, 360 km. bicicletă și 84 km.alergare), competiție derulată în sudul Angliei, localitatea Hampshire.  În luna septembrie 2017, Tănase a încheiat primul triplu Ironman din viața sa: ”The Brutal Extreme” (triatlon): 11,4 km. înot, 556 km. bicicletă și 120 km. alergare, competiție derulată în Țara Galilor. De menționat că doar 6 concurenți dintre cei 16 înscriși inițial au reușit să treacă linia de finish al acestei dure competiții sportive.

Astea, după ce în 2016 a scris istorie la Cercul Polar, la Ultra-maratonul 6633 Arctic Ultra. Alături de alţi doi români– Andrei Roşu şi Tibi Uşeriu, slătineanul a străbătut în opt zile 566 de kilometri, înfruntând temperaturi de până la minus 70 de grade Celsius și rafale de vânt ce ating viteze de până la 200 de kilometri pe oră.