Elevă de la Minulescu, selectată în lotul României pentru Olimpiada Internațională de Germană

454
foto: facebook CNIM

Reprezentantele Oltului, pregătite de prof. Mariana Ceauș, s-au întors de la faza națională a Olimpiadei de Limba Germană Modernă toate cu premii, printre care și un rezultat de excepție: calificarea în lotul lărgit al României ce se va pregăti pentru Olimpiada Internațională de Limba Germană Modernă (IDO) din vară.

În perioada 23- 29 martie, Craiova a găzduit Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă, la care Oltul a avut 4 reprezentante. Toate cele patru eleve calificate învață la Colegiul Național Ion Minulescu Slatina și sunt pregătite de prof. Mariana Ceauș, la etapa județeană  colegiul slătinean bifând și alte 17 rezultate bune.

Rezultatele la faza națională sunt:

  • CRISTINA PĂTRAȘCU (XI G, nivelul B2)- premiul I individual, calificare în lotul lărgit. Eleva s-a aflat anul acesta la cea de-a treia calificare națională consecutivă. Ea se va pregăti alături de lotul României pentru participarea la Olimpiada Internațională de Limba Germană Modernă (IDO), ce se va desfășura la Freiburg im Breisgau, Germania, în perioada 15- 27 iulie 2018;
  • BIANCA SCARLAT (IX, nivelul A2)- premiul I individual;
  • GEORGIANA VOICA (X, nivelul B1)- premiul III individual;
  • ADRIANA BÂGIU (IX, nivelul A2)- mențiune proiect.

Anul acesta, CNIM Slatina se poate lăuda cu circa 50 de elevi calificați la olimpiadele naționale.

Minulescu- Colegiul Olimpicilor. Calificări la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, pe bandă rulantă