Mieii vor fi sacrificați de Paște în centre din patru localități din Olt

192

Osica de Sus, Slatina, Balș și Drăgănești Olt sunt localitățile pentru care primăriile au solicitat avizarea centrelor de sacrificare. Mieii vor fi tăiați numai la cererea consumatorilor.

De Paște, mieii vor putea fi cumpărați gata tăiați din patru centre de sacrificare din județ. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a primit până acum cereri în vederea autorizării centrelor de sacrificare temporară din partea primăriilor Osica de Sus, Slatina, Balș și Drăgănești Olt. „Au fost deja emise avize pentru Osica de Sus, cu sacrificare în zilele de 1 aprilie și 7 aprilie și Slatina în perioada 5- 7 aprilie. Celelalte două primării au solicitat avizare  tot în perioada 5-7 aprilie”, menționează Veronel Bolborea, director DSVSA Olt.

DSVSA Olt anunță pe cei care doresc să cumpere carne de miel din centrele autorizate că în aceste spații sacrificarea se va face numai la solicitarea directă a consumatorilor, iar carnea de miel se comercializează numai direct solicitanților și numai după efectuarea examenului ante și post mortem de către medicii veterinari prezenți în aceste obiective. „Recomandăm consumatorilor să cumpere alimente numai din locuri sau spații înregistrate/autorizate sanitar veterinar, care le conferă garanția unor produse sigure și care sunt controlate sanitar veterinar. Carnea de  miel obținută în condiții precare de igienă, necontrolată sanitar veterinar, poate fi un vector destul de bun pentru câteva boli parazitare cum ar fi sarcosporidioza, cisticercoza sau boli infecțioase precum salmoneloza, colibacitoza, campilobacterioza, care pot produce toxiinfecții alimentare în urma consumului la om”, atenționează DSVSA Olt.