Jandarmeria olteană, cu arsenalu-n stradă. Vezi de ce

103

Cu câini, mijloace de intervenție antiteroristă, tehnică de luptă și alte dotări, jandarmii olteni îi invită pe slătineni să le viziteze standurile de prezentare și atelierele interactive. „EXPO –Jandarmeria” va fi organizată mâine, în fața Prefecturii Olt și CJ Olt.

Aniversând 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt va organiza mâine o serie de manifestări. Festivităţile vor debuta la ora 12.00 în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt unde vor fi recompensați cei mai merituoşi jandarmi olteni și premiaţi câştigătorii concursurilor sportive, iar invitații vor primi diplome aniversare și plachete.

Și publicul larg va avea ocazia să serbeze Ziua Jandarmeriei, unitatea organizând la Slatina, în stradă, o adevărată expoziție. „Pentru a familiariza cetăţenii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, activităţile vor continua cu organizarea unor standuri de prezentare, ateliere interactive, puncte de contact şi informare în spaţiul public, pe B-dul A.I. Cuza din municipiul Slatina, în zona Consiliului Judeţean Olt şi a Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt. Vor fi prezentate autospecialele de intervenţie, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare. „, anunță IJJ Olt.

Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române este 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor în jandarmi”.