Carne retrasă de la comercializare și 5 obiective amendate

92

Inspectorii sanitar-veterinari olteni au efectuat săptămâna trecută 80 de controale la abatoare, depozite, magazine, piețe etc. Cinci unități au fost amendate, iar carnea de de pasăre și porc identificată neetichetată a fost retrasă de la comercializare.

DSVSA Olt a continuat săptămâna trecută acțiunile de control din perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, verificate fiind: abatoare, unități de procesare carne,  depozite alimentare și nonalimentare pentru produse de origine animală și nonanimală, carmangerii, măcelării, unități de fabricarea produselor de panificație și produselor de partiserie, unități de prelucrare și conservare a legumelor și frunctelor, magazine alimentare, unități de alimentație publică, hipermarketuri/ supermarketuri, laboratoare de cofetărie- patiserie, târguri și piețe agroalimentare. 80 de controale au fost efectuate în total, o parte lăsându-se cu amenzi.

„Abaterile de la normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor au fost sancționate pentru nerespectarea condițiilor de manipulare a produselor alimentare de origine animală, lipsa echipamentului de protecție complet, nerespectarea programului de autocontrol pentru verificarea calității și salubrității produselor comercializate către consumatorul final, nerespectarea criteriilor de compatibilitate la depozitarea produselor recepționate în unitate, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 5800 de lei și 2 avertismente. De asemenea, a fost reținută oficial și retrasă de la comercializare, urmând a fi dirijată către o unitate de incinerare cantitatea de 3,85 kg produse alimentare de origine animală găsite neetichetate (carne pasăre și porc)”, arată  DSVSA Olt.