Minor ridicat de polițiști pentru furt! Mama acuză că a fost bătut la secția de poliție

114

Trei polițiști de la postul de Poliție din localitatea Vinga, Arad, sunt acuzați de părinții unui băiat în vârstă de 16 ani din localitatea arădeană Șagu, că l-ar fi bătut pe minor chiar la postul de poliție.

Adolescentul ar fi fost ridicat de polițiști fiind bănuit că ar fi fost co-autorul unui furt, și ar fi fost bătut pentru a fi determinat să recunoască faptele de care nu s-ar face vinovat, spune mama lui.

Băiatul a fost dus la spital în Arad de către părinți, unde medicii l-au internat, iar polițiștii de la IPJ Arad s-au deplasat la spital pentru cercetări.

„Au venit trei polițiști, dar nu cu mașina de Poliție. L-au luat și l-au dus la Postul de Poliție din Vinga, nu din Șagu, de unde suntem noi, unde l-au lovit în cap, peste picioare, la coaste și peste mâini. I-au dat ochelarii jos, copilul având dioptrii mari și i-au dat cu bocancii în cap și cu pumnii în coaste.

Au vrut să-l facă să recunoască o faptă pe care de fapt nu a comis-o. La final l-au pus să semneze o declarație bătută la calculator.

Nu l-au luat doar pe el, ci pe încă un băiat, pe care l-au dus la Arad, ca să-i ia amprentele”, spune Liliana Petrescu, mama băiatului.