Marius Iancu a votat: învățământ obligatoriu de 15 clase

270

Învățământul preșcolar și liceal devin obligatorii. Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care stabileşte o nouă durată şi o nouă componenţă a învăţământului general obligatoriu, crescând durata acestuia până la 15 ani.

Deputatul PSD de Olt Marius Iancu a votat pentru învățământul obligatoriu de 15 clase. „Învățământul obligatoriu va fi în România de 15 clase. Am votat Proiectul de Lege pentru modificarea art. 16 din Legea Educației Naționale nr.1/2011 care prevede ca învățământul obligatoriu este de 15 clase și cuprinde ultimii 2 ani ai învățământului preșcolar, învățământul primar, gimnazial și primii 2 ani ai învățământului secundar superior. Învățământul preșcolar și liceal devin obligatorii până cel târziu în anul 2020. Camera decizională pe acest proiect legislativ este Senatul.”, a anunțat parlamentarul oltean pe pagina sa de socializare.

Camera Deputaţilor a votat miercuri, 28 martie, în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă pentru modificarea art.16 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011. Potrivit proiectului de lege, învăţământul obligatoriu va cuprinde: doi ani de grădiniţă, şcoala primară, şcoala gimnazială şi extinderea obligativităţii şi la liceu, până la clasa a XII-a inclusiv.

În prezent, învăţământul obligatoriu are 11 clase, incluzând clasa pregătitoare (care începe de obicei în jurul vârstei de 6 ani) şi încheindu-se la nivelul clasei a X-a (care corespunde, de obicei, cu vârsta de 16-17 ani).