Cod Galben de ploi și vânt

198

 

Floriile nu vin cu vreme frumoasă pentru olteni. ANM a emis o atenționare meteorologică de Cod Galben, printre județele atenâionate numărându-se și Oltul.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, începând de mâine, ora 9.00, și până pe 1 aprilie, ora 23.00, sunt vizate intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică și răcire accentuată duminică. Atenționarea de Cod Galben vizează și Oltul.

„Începând din dimineața zilei de sâmbătă, 31 martie, în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în cea mai mare parte a Transilvaniei, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (31 martie/1 aprilie) local și în Oltenia vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h, temporar 65…75 km/h. În aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sâmbătă, 31 martie, ploile vor fi în extindere și în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp, iar în vest și nord-vest local 30…40 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină. „, anunță ANM.

Potrivit meteorologilor, mâine vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, însă duminică valorile termice vor scădea semnificativ, chiar și cu 10…12 grade.

De Florii ploaie, de Paște soare. Temperaturi până la 21 de grade