Viitorii afaceriști, încurajați să se înscrie într-un program cu fonduri europene

47

Beneficiind de o finanțare de 14,8 milioane lei printr-un proiect cofinanțat din programul Operațional Capital Uman 2014-2020 implementat de IPA SA- „Antreprenoriat consolidat, competitiv și sustenabil în regiunea SV Oltenia- ACCES”, oltenii care doresc să demareze afaceri se pot înscrie pentru a-și dezvolta competențele antreprenoriale.

„Primaria Caracal în parteneriat cu SV Oltenia – A.C.C.E.S încurajează creșterea ocupării forței de muncă prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană.”, este anunțul făcut de administrația caracaleană, care prezintă pentru cei interesați și detaliile proiectului.

Însă proiectul nu se adresează doar caracalenilor care doresc să demareze o afacere non-agricolă, ci tuturor oltenilor din regiune. De altfel, caravane de informare sunt programate să ajungă în 15 orașe, printre4 care 3 din Olt: Slatina, Caracal și Balș.

Proiectul vizează 500 de persoane cu reședința în cele 5 județe ale Olteniei, sprijinirea înființării a 60 de noi întreprinderi și acordarea unei subvenții pentru funcționare și dezvoltare în vederea creării a minimum 2 locuri de muncă pentru fiecare afacere deschisă. Preselecția candidaților se face în baza CV-ului, scrisorii de intenție și a unui chestionar, iar informații detaliate se pot găsi pe site-ul proiectului.