Contrabandiști de țigări, ridicați de mascați. 5 PERCHEZIȚII la Pleșoiu și Ipotești

583

Pleșoiu și Ipotești sunt localitățile oltene unde astăzi au descins mascații, efectuând 5 percheziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt (S.C.C.O. Olt), sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritoarial Olt, au depistat peste 40.000 de țigarete, în urma a 5 percheziții domiciliare pe raza comunelor Pleșoiu și Ipotești. În acţiune au fost angrenaţi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.

„În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate 40.480 de țigarete de contrabandă de diverse mărci. În fapt, în perioada 2015 – 2018 s-ar fi constituit un grup infracțional organizat pe raza municipiului. Slatina, județul Olt și a zonelor limitrofe, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cu scopul de a obține beneficii financiare, aceștia ar fi achiziționat, depozitat, transportat şi vândut ţigarete de proveniență extra comunitară, având cunoștință despre faptul că acestea au fost introduse în mod ilegal pe teritoriul României.”, arată IPJ Olt.

Doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 28 și 43 de ani, au fost conduși la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, în vederea audierii.

„Cercetările continuă sub aspectul săvârșirea infracțiunilor de: săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și contrabandă.”, mai arată IPJ Olt.