Invitație la teatru, susținut de elevi slătineni și elevii unui colegiu din Orleans. Intrarea LIBERĂ

179

Parteneri de scenă, elevii Colegiului Charles Riviere din Orleans şi elevii Colegiului Naţional Radu Greceanu îi invită pe slătineni și nu numai la reprezentația piesei Cabaretul Cuvintelor, joi, 29 martie, cu începere de la ora 18.00, la Centrul Cultural Eugen Ionescu Slatina.

Cabaret des  mots (Cabaretul cuvintelor), scrisă de maestrul Matei Vişniec, dramaturg român foarte cunoscut și apreciat de publicul francez, dar și român, este piesa de teatru pe care elevi ai Colegiului Național ”Radu Greceanu”, îndrumați de Profesor Dana Iancu, au pus-o în scenă împreună cu elevi din Franța. O reprezentație va fi astăzi susținută în amfiteatrul Colegiului Național ”Radu Greceanu”, la ora 17:00, o alta mâine, ora 18.00, pe scena Centrului Cultural ”Eugen Ionescu” din Slatina și la Teatrul Național din Caracal vineri, 30 martie, ora 17:30. Intrarea este liberă.

Delegația franceză din care fac parte elevi și cadre didactice din Loiret și artiști profesioniști ai teatrului Clin d’Oeil  din Orleans se află într-o misiune de lucru în județul Olt, în perioada 26 – 31 martie.

Consiliului Județean Olt derulează din 2006 un program de parteneriat cu Departamentul Loiret prin care oltenii iau lecții de la francezi și invers, prin schimburi de experiență și vizite reciproce.

În etapa următoare a proiectului, în perioada 16 – 21 aprilie 2018, elevii de la Colegiul Național ”Radu Greceanu”, însoțiți de cadre didactice, vor susține aceleași reprezentații în Orașul Orleans și la sediul Ambasadei României din Paris. În plus, proiectul teatral al tinerilor din Olt și Orleans va fi inclus pe agenda proiectului SEZONUL Franța –România (decembrie 2018 – iulie 2019), la invitația Ambasadorului României la Paris, E.S. Luca Niculescu, care a apreciat cooperarea de mai mult de un deceniu între Consiliul Județean Olt și Departamentul Loiret.