Patru calificați la Olimpiada Lectura ca abilitate de viață

191
Simina Barbu, elevă a CN Radu Greceanu Slatina

Câte un reprezentant pentru fiecare nivel de vârstă va avea Oltul la faza națională a Olimpiadei Lectura ca abilitate de viață. Simina Barbu, participant anul trecut la Olimpiada Internațională de Lectură, este una dintre elevele calificate.

Simina Barbu- clasa a XI-a la CN Radu Greceanu Slatina (nivel 4), Adelina Popescu- cls. A X-a la CN Ion Minulescu Slatina (nivel 3), Daria Turcitu- cls. A VII-a la CN Ion Minulescu (nivel 2) și Alexia Bărbulete- cls. A VI-a Școala Gimnazială Eugen Ionescu Slatina (nivel 1) sunt elevii din județul nostru care s-au calificat la faza națională a OLAV.

246 de elevi de clasele V-XII au participat la faza județeană a olimpiadei, cea mai numeroasă participare fiind la nivelul 1 (clasele V-VI): 104 concurenți.

OLAV se desfășoară pe grupe de vârstă, dispuse pe 2 secțiuni: gimnaziu- lector avansat cu nivelurile 1 (V-VI) și 2 (VII- VIII) și liceu- lector experimentat cu nivelurile 3 (IX- X) și 4 (XI- XII). La etapa națională, elevii calificați vor susține pe lângă proba scrisă și o probă orală.

De menționat că eleva calificată la nivelul 4, Simina Barbu, a obținut anul trecut locul I la Olimpiada Națională de Limba Română și mențiune III la OLAV și a participat la Olimpiada Internațională de Lectură.