Paul Stănescu, de Ziua Unirii Basarabiei cu România: Să fim uniți în diversitate și să luptăm pentru binele comun

55

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării regionale și administrației publice, participă azi la Ședința Solemnă Comună a Senatului și Camerei Deputaților, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, care are loc la Palatul Parlamentului.

Viceprim-ministrul și senator de Olt Paul Stănescu a susținut un discurs despre însemnătatea acestei zile, vorbind despre transpunerea idealului de acum un secol și construirea unui viitor democratic.
„Astăzi sărbătorim împreună 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, cu recunoștință pentru sacrificiul și devotamentul înaintașilor noștri, care au făcut posibil acest act, dar și cu încredere și speranță în viitorul pe care noi, românii de azi, îl construim, în acord cu valorile democrației și libertății.  Reper al identităţii şi unităţii naţionale, actul de la 27 martie şi-a păstrat nealterată valoarea simbolică, indiferent de regimurile politice care s-au succedat ori de evoluțiile social-economice sau culturale.  Astfel, de 100 de ani încoace, 27 martie ne aminteşte că această națiune are forța de a-și împlini marile idealuri, chiar şi în cele mai grele condiţii. În esenţă, Unirea Basarabiei cu România a reprezentat un act de voinţă populară, în lupta pentru un ideal comun. Iar astăzi, idealul de atunci ar trebui transpus într-un efort colectiv la nivelul întregii societăţi româneşt,i de a fi uniţi în diversitate, deschişi la nou, dar fără a uita şi valorifica trecutul, determinaţi să progresăm şi să luptăm pentru binele comun.” , a declarat vicepremierului Stănescu.

Astăzi, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, în județul Olt sunt organizate mai multe manifestpri cultural- artistice.

VEZI:

https://realitateaoltului.ro/2018/03/26/expozitie-inedita-la-slatina-opt-artisti-basarabeni-invitati-la-celebrarea-unirii-basarabiei-cu-romania/

https://realitateaoltului.ro/2018/03/22/expozitii-spectacole-si-invitati-din-basarabia-la-slatina-de-centenar-programul-actiunilor/

https://realitateaoltului.ro/2018/03/23/doina-oltului-in-concert-de-ziua-basarabiei-cu-invitati-speciali/