Sprijin financiar de la Primăria Slatina pentru un lăcaș de cult

235

Biserica ”Sfântul Ioan Botezatorul”, de lângă Grădiște, va primi de la Primăria Slatina un sprijin financiar pentru reabilitare și împrejmuirea cantinei sociale. Proiectul va fi suspus aprobării aleșilor locali în ședința de mâine.

30.000 de lei este suma pe care Primăria Slatina o va acorda sub formă de ajutor financiar unei biserici din muncipiu. La solicitarea preotului Dumitru Constantin, paroh al Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul, din strada 13 Decembrie, banii vor fi folosiți pentru lucrări de întreținere și reabilitarea bisericii și reparații la împrejmuirea cantinei sociale a parohiei.

Biserica “Sf. Ioan” din Grădişte cu hramul “Sf. Ioan Botezătorul”, “Sf. Voievozi Mihail şi Gavril” şi “Sf. Ierarh Spiridon”, este unul dintre monumentele istorice ale Slatinei. A fost zidită în vremea domniei lui Alexandru Ipsilanti în anul 1795.

Parohia “Sfântul Ioan Botezătorul” se întinde pe sub măgura “Grădiştea”, înconjurând-o ca un semicerc, fiind aşezată în partea vesticã a oraşului. Are un număr de 151 familii. Funcționând din 1885 ca filialã a Catedralei “Ionaşcu”, ea a devenit în 1946 parohie. În anul 2005 a început  construcţia unei cantine sociale pentru săraci, cu anexele gospodăreşti necesare.