Salonul Național de Artă fotografică, anul acesta cu fotografii EXCLUSIV realizate în Olt

109

Oameni și meleaguri, cu tradiții și obiceiuri, surprinse de camerele fotografice pe teritorul județului Olt. Fotografiile vor fi expuse în cadrul celei de-a VII-a ediții a Salonului Naional de Artă Fotografică „Etnografica“.

Lucrările a 13 artiști fotografi din Slatina, Târgoviște, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Bistrița și București vor fi expuse la Slatina, unde sub Patronajul Asociaţiei Internaționale de Artă Fotografică „Euro Foto Art“ Oradea va fi organizat  Salonul Național de Artă Fotografică „Etnografica“, ediția a VII-a, pe 28 martie, ora 12.00.

„Pentru prima dată, la Salonul Național de Artă Fotografică „Etnografica“ sunt prezentate doar fotografii cu caracter etnografic realizate exclusiv în județul Olt. Salonului Național de Artă Fotografică „Etnografica“ prezintă publicului treizeci de fotografii format 50X70 centimetri realizate de artiști fotografi din țară, invitați să participe la cele trei tabere de creație fotografică desfășurate în județul Olt în anii 2014, 2015 și 2017, tabere organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt cu sprijinul Consiliului Județean Olt, a primăriilor: Giuvărăști, Izbiceni, Vădastra, Vădăstrița, Cezieni, Călui, Oporelu, Dobroteasa, a preotului paroh al bisericii de lemn din Leleasca, a preotului paroh de la Câmpu Mare.”, explică Valeru Ciurea, artistul fotograf care a inițiat acest salon.

Alexandru Pompiliu (Târgoviște), Daniela Iancu (Slatina), Ion Mărculescu (Târgoviște), Felician Săteanu (Baia Mare), Ioan Ciobotaru (Râmnicu Vâlcea), Ionela Fugărețu-Kovacs (Bistrița), Răzvan Dumitrescu (Râmnicu Vâlcea), Irina Cristian (București), Robert Kovacs (Bistrița), Cornelia Ciurea (Slatina), Sanda Ciobotaru (Râmnicu Vâlcea), Diana Mândrilă (Târgoviște), Valeru Ciurea (Slatina) sunt artiștii fotografi ale căror lucrări au fost selectate în această expoziție.

Salonul Național de Artă Fotografică „Etnografica“ a adus la Slatina, de-a lungul timpului, nume de rezonanță din fotocluburile importante din România. Și această expoziție a Salonului Național de Artă Fotografică „Etnografica“ este una itinerantă, așa că, în următoarele luni va poposi la Râmnicu Vâlcea (26 aprilie 2018), la Baia Mare (24 mai 2018) precum și la Târgoviște și Craiova, la date ce urmează a fi stabilite ulterior.

La Slatina expoziția va sta la dispoziția publicului în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ până pe data de 20 aprilie 2018.