Nouă unitate de producţie şi depozitare pentru Pirelli Tyres la Slatina

1140
Pirelli Slatina

Primăria Slatina și-a dat avizul, iar mâine va fi supus aprobării consilierilor locali introducerea în intravilan și stabilirea ca zonă industrială a unui teren de 64.264mp, în vederea realizării unei unităţi de producţie şi depozitare: fabrică de producţie cauciucuri şi camere pentru cauciucuri, birouri, vestiare, depozite şi unităţi conexe.

Pirelli Tyres România își extinde activitatea la Slatina, intenționând să construiască o nouă hală de producție și depozitare, în partea de vest a teritoriului administrativ al municipiului Slatina în zona delimitată de str. Recea/DJ653, râul Milcov, str. Drăgăneşti/DJ546 şi graniţa cu comuna Valea Mare. Pentru demararea investiției, societatea a solicitat Primăriei Slatina introducerea terenului în intravilan.„Prin dezvoltarea investiţiei propuse se vor îmbunătăţi condiţiile economice şi sociale la nivelul municipiului Slatina. Astfel se va genera o creştere a activităţii economice din domeniul industrial , vor creşte veniturile la bugetul local. La nivel social investiţia va reduce şomajul la nivelul municipiului şi a razei sale de influenţă.”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotătâre, ce va fi supus aprobării în ședința de mâine consilierilor locali.

Pe 16 martie, Primăria Slatina și-a dat avizul pentru cereriea adresate de SC PIRELLI TY RES ROMANIA SRL, înregistrată pe 9 ianuarie, pentru Planul urbanistic zonal « Introducere terenuri în intravilan şi stabilirea zonă funcţională industrială. Astfel, o zonă situată în extravilanul municipiului Slatina, cu terenul încadrat în categoria terenurilor agricole, va fi introdus în intravilanul municipiului Slatina.

Pirelli Tyres a investit în România din anul 2005 și până în prezent peste 555 milioane de euro, ducând la crearea a peste 2.200 de locuri de muncă în cadrul fabricii de anvelope de la Slatina.