Cod Galben de INUNDAȚII pe Olt, Călmățui și Vedea

202
foto: arhivă

De astăzi, ora 12.00 și până miercuri, 28 martie, ora 18.00, Oltul se află sub atenționare hidrologică Cod Galben de inundațații. Atenționarea vizează râurile din bazinele hidrografice și afluenți ai lor Olt, Vedea și Călmățui.

„Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.”, anunță Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. Acesta  a emis o atenționare hidrologică cod galben pentru intervalul 26.03.2018, ora 12.00 – 28.03.2018, ora 18.00,  pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Băbeni (judeţele: Vâlcea, Olt şi Dolj), Călmăţui (judeţele: Olt şi Teleorman), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Olt, Argeş şi Teleorman).

Hidrologii mai avertizează și că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor menționate.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a  transmis avertizarea  Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență și instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidro-meteo periculoase. Situația este monitorizată permanent de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt și de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență.”, a anunțat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

 

Sute de hectare de pășune și pădure, sub ape în Lunca Dunării