Sute de hectare de pășune și pădure, sub ape în Lunca Dunării

334

Dunărea și-a ieșit din matcă la Corabia și Gârcov, iar la Portul Corabia până la cota de pericol mai sunt doar 4 cm. Autoritățile sunt în alertă.

Circa 385 de hectare de pășune și pădure și un podeț sunt inundate în Lunca Dunării. În oraşul Corabia sunt inundate 10,5 hectare de culturi agricole, 27 hectare de păşune şi 17,85 hectare de pădure, iar în comuna Gârcov sunt inundate 305 hectare de păşune şi 25 hectare de pădure și un podeț acoperit de apă.

,,Din datele transmise de Sistemul de Gospodărirea a Apelor Olt, vineri, 23 martie, la mira port Corabia, cota era de 596 de cm, cu 4 centimetri sub cota de pericol ( Cota de Pericol = 600 cm ), iar debitul era de 11830 mc/s, faţă de media multianuală a lunii martie de 6700 mc/s. Toate suprafeţele inundate se află în albia majoră a Dunării, zonă inundabilăʺ, transmite Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Situația este monitorizată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență Corabia și Gârcov.