„Othello” ajunge la Slatina

134

Iubitorii de teatru sunt invitați săptămâna viitoare să urmărească pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina un spectacol apreciat pe scene naționale, dar și la festivaluri internaționale, un „Othello” premiat și mult aclamat.

Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște prezintă miercuri, 28 martie 2018, de la ora 18:00, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, spectacolul „Othello”, după William Shakespeare, în regia lui Suren Shahverdyan, artist de origine armeană care a lucrat pe scena și cu actorii teatrului târgoviștean.

Reprezentația spectacolului „Othello” a bifat numeroase aprecieri pe scene naționale, dar și la festivaluri internaționale: Festivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetății”, desfășurat la Constanța în luna iunie a anului trecut; în octombrie la Festivalul Internațional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard”, unde Liviu Cheloiu, actorul din rolul titular, câștiga premiul pentru Cel mai bun rol masculin; la Festivalul Internațional de Teatru Clasic din Antalya, Turcia; la Festivalul de Teatru Experimental Bomb și Daejeon International Play Festival.

În alte roluri: Iago- Mircea Silaghi, Desdemona- Andrada Fuscaș, Emilia- Ela Ionescu, Cassio – Daniel Nuță, Bianca – Ioana Farcaș, Roderigo – Radu Câmpean.

 „Othello modern ne ajută să aruncăm o privire în interiorul nostru, să facem ordine în sentimentele noastre și să ne recunoaștem propriile neajunsuri. Noi toți ar trebui să ne gândim la păcatele noastre și să încercăm să nu murim pentru dragoste, ci să trăim pentru ea. Important este să nu ne pierdem încrederea în cei de lângă noi!”, spune regizorul spectacolului.