Manifestări reprogramate la Olt, de Ziua Jandarmeriei

105

Vremea rea amână la Olt organizarea manifestărilor dedicate Zilei Jandarmeriei Române. Acestea se vor desfășura de luni, 26 martie, până marți, 3 aprilie.

Jandarmeria olteană va organiza, cu prilejul împlinirii a 168 de ani de la semnarea actului de înființare a Jandarmeriei de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, o serie de manifestări atât la sediul inspectoratului din Slatina, cât și la subunitățile din județ: avansări în grad, acordarea pentru circa 100 de cadre ale inspectoratului de distincții pentru rezultatele bune obținute în ultimul an, prezentare de echipamente, autospecialele de intervenție și câini de serviciu. Startul manifestărilor ar fi trebuit să fie dat astăzi, însă condițiile meteorologice nefavorabile a determinat IJJ Olt să stabilească un alt calendar de desfășurare.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a decis replanificarea activităților desfășurate cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române. În scopul de a face cunoscute în mod direct atribuţiile, rolul şi utilitatea Jandarmeriei Române în societate, vor fi organizate standuri de prezentare, puncte de contact şi informare atât la sediul unității, cât și în spațiul public. De asemenea, vor fi prezentate autospecialele de intervenţie, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii, trusa criminalistică, câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare etc.”, arată Claudia Niță, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Manifestările vor fi organizate astfel:

  • Luni, 26 martie: Cupa Presei la Tir;
  • Marți, 27 martie: Ziua Porților Deschise la sediul  Detașamentului 4 Jandarmi Caracal;
  • Marți, 27 martie:organizarea unor activități în spațiul public în localitatea Corabia;
  • Miercuri, 28 martie: Ziua Porților Deschise la sediul I.J.J. Olt;
  • Joi, 29 martie: Ziua Veteranilor;
  • Joi, 29 martie: Cupa Jandarmeriei Oltene;
  • Marți, 3 aprilie: ședința omagială dedicată Zilei Jandarmeriei Române;
  • Marți, 3 aprilie: EXPO Jandarmeria.

Ziua Jandarmeriei Române este sărbătorită pe data de 3 aprilie.