Calendar schimbat și număr suplimentat de calificați la olimpiade

134

La fazele naționale ale olimpiadelor de biologie, matematică, fizică, informatică și chimie, numărul elevilor calificați a fost suplimentat de căptre Ministerul educației cu 10%. Totodată, ministerul a publicat și calendarul final.

Calendarul olimpiadelor școlare a fost reconfigurat în ceea ce privește desfășurarea etapelor naționale pentru disciplinele Matematică, Fizică, Chimie și Informatică (gimnaziu). Reorganizarea calendarului a fost făcută pentru a da posibilitatea elevilor care s-au calificat la mai multe discipline să participe la etapele naționale. „În cazul în care un elev ajunge în situația în care dorește să participe la 2 baraje programate în aceeași zi, vom asigura decalarea celor 2 baraje, astfel încât elevul respectiv să poată participa la ambele.”, specifică MEN.

Astfel, biologia se va susține în perioada 2- 5 aprilie, matematica 4-6 aprilie, fizica 2- 5 aprilie, informatica- gimnaziu 5-6 aprilie, iar chim,ia 4-6 aprilie.

https://realitateaoltului.ro/2018/03/15/15-matematicieni-vor-reprezenta-judetul-la-olimpiada-nationala-profesorul-perianu-cei-mai-multi-calificati/

https://realitateaoltului.ro/2018/03/20/5-elevi-in-lotul-oltului-de-la-olimpiada-nationala-de-biologie/

În urma rezultatelor deosebite obținute la olimpiadele menționate la nivel național și internațional, ministerul de resort a aprobat suplimentarea locurilor cu 10% din numărul total de locuri atribuite inițial pentru etapa națională la fiecare dintre discipline. „Alocarea acestora se realizează după încheierea etapei județene/a municipiului București peste numărul total de locuri atribuite inițial pentru etapa națională a fiecărei olimpiade, rezultat în urma aplicării algoritmului prevăzut în regulamentele/precizările specifice fiecărei olimpiade. Aceste locuri vor fi ocupate în baza ordinii crescătoare a punctajelor totale la nivel național obținute de către primiii elevi care nu s-au calificat, pe clase, pe locurile repartizate inițial conform algoritmului și care îndeplinesc condițiile de punctaj minim specific fiecărei discipline.”, se mai arată în comunicatul ministerului.