Atenție, olteni! Astăzi GER, mâine Cod PORTOCALIU de ninsori viscolite

1000

Oltul intră mâine seară sub Cod Portocaliu de vreme rea. Ultima avertizare meteorologică anunță zăpadă abundentă, viscol și troiene, vântul putând atinge 70 km/h.

ANM a emis cu puțin timp în urmă o informare meteorologică de vreme rece pentru intervalul 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15, valabilă pentru întreaga țară, iar pentru Capitală și 14 județe, printre care și Oltul, o atenționare de Cod Portocaliu de ninsori viscolite pentru perioada  22 martie, ora 23 – 23 martie ora 15.

Astfel, începând de mâine seară, potrivit meteorologilor, se va dezlănâui urgia albă, fiind vizate: ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută. „În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.”, anunță ANM.

De astăzi, ora 14.00, ANM anunță vreme deosebit de rece, ninsori moderate cantitativ, polei: „vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice cu peste 10 grade mai scăzute decât mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării.  În după-amiaza și seara zilei de miercuri (21 martie) se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă pe arii mai extinse în centrul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. În prima parte a zilei de joi (22 martie) în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare.  La începutul intervalului, în sudul Munteniei și în Dobrogea vor fi și precipitații mixte, favorizând formarea de polei sau ghețuș.”