Deputatul Marius Iancu: „Nutriție și educație nutrițională”, o nouă disciplină şcolară

83

Camera Deputaţilor a votat, astăzi, introducerea unei noi discipline opţionale în şcoală.  „Nutriție și educație nutrițională” are ca scop educarea elevilor cu privire la modul cum trebuie să se hrănească pentru a fi sănătoşi. Iniţiatorii acestui proiect de lege pentru completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1 din 2011, ca urmare a statisticilor alarmante privind starea de sănătate a copiilor.

Aleşii din Camera Inferioară a Parlamentului, printre care se numără şi deputatul de Olt Marius Iancu, au votat introducerea în programa şcolară a disciplinei „Nutriție și educație nutrițională” ca materie opțională.

Marius Iancu susţine că membrii Parlamentului consideră că printr-o astfel de educare a copiilor se va lupta eficient împotriva obezităţii în rândul tinerei generaţii.

„Am votat, în ședința de plen a Camerei Deputaților, Proiectul de Lege pentru completarea art.65 din Legea Educației Naționale nr.1/2011 care prevede introducerea în programa școlară pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial a disciplinei «Nutriție și educație nutrițională» ca materie opțională de studiu. Prin acest act normativ vrem să prevenim obezitatea în rândul copiilor, oferindu-le, încă de când sunt mici, informații despre o alimentație echilibrată și o viață sănătoasă”, a susţinut demnitarul pe pagina sa de socializare.

Potrivit statisticilor oficiale, în America unul din trei copii este obez, în Europa avem unul din patru copii obez, iar în România unul din cinci copii are mai multe kilograme decât ar trebui. Mai îngrijorător este că peste tot în lume numărul copiilor obezi este într-o continuă creştere.

Specialiştii susţin că principala cauză care a condus la această situaţie o reprezintă alimentaţia.