Oltul, din nou sub Cod Galben de VREME REA

93

Oltul intră astăzi, începând cu ora 18.00 sun Cod Galben de vreme rea. Poleiul este principalul semnal de alarmă tras de meteorologi.

Precipitații mai ales sub formă de ninsoare, polei, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece sunt fenomenele pentru care Anm a emis o informare meteorologică valabilă de astzăi, ora 13,30, până mâine, oar 20.00, pentru întreaga țară.

„În intervalul menționat, vor fi perioade cu precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării, astfel că pe arii restrânse se va forma polei și local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor cu viteze de 50…60 km/h, iar  în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă.”, arată ANM.

Totodată, începând cu ora 10.00, Oltul se numrăă printre județele cu Cod Galben de precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei, intensificări ale vântului. Atenționarea este valabilă până mâine, oar 15.00.

„În Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali începând din seara zilei de luni (19 martie) și până în dimineața zilei de marți (20 martie), temporar vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Îndeosebi în sudul Olteniei se va forma polei.”, precizează meteorologii.