O săptămână de ninsori, cu ghețuș și vreme rece

255

Săptămâna aceasta a început cu ninsoare, iar meteorologii anunță zăpadă până sâmbătă. Temperatura minimă va coborî până la -5 grade Celsius vineri și sâmbătă, iar maxima nu va sări de 3 grade marți și joi.

De astăzi de dimineață, ora 6.00 și până mâine la ora 21.00, ANM a emis o informare meteorologică ce vizează întreaga țară, de precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei și vreme deosebit de rece.

„Temporar vor fi precipitații, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest. În jumătatea de sud a țării și la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ. Se va semnala polei sau ghețuș, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menține deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice.”, anunță ANM.

Vremea rece și ninsoarea se vor menține în Olt toată săptămâna. Astăzi temperaturile se încadrează între -2 grade și 1 grad Celsius, iar stratul de zăpadă va ajunge la noapte să măsoare 10cm. Până sâmbătă va ninge, atenționează meteorologii, temperaturile cele mai scăzute fiind înregistrate vineri și sâmbătă, când minima va fi de – 5 grade, iar cele mai ridicate temeperaturi sunt anunțate marți și joi, de 3 grade Celsius. Săptămâna se va încheia duminică cu temperaturi între -3 și 0 grade și ploaie.