88 de somații pentru proprietarii de rable. Aceștia riscă amenzi de până la 2000 de lei

82

Mașinile abandonate pe domeniul public al Slatinei vor fi ridicate de către primărie. Până atunci, proprietarii au fost identificați și somați de către Poliția Locală.

Amenzi de la 1000 lei la 2000 lei riscă proprietarii de rable care refuză să se conformeze somației primite de la Poliția Locală Slatina. Săptămâna trecută, polițiștii locali cu atribuții privind circulația pe drumurile publice au  procedat la emiterea și distribuirea unui număr de 70 somații proprietarilor de autovehicule din municipiul Slatina și alte 18 somații către proprietarii de autovehicule cu domiciliul în alte localități. Somațiile au fost date în baza HCL nr.329/22.12.2017, referitor la Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport, depozitare și restituire a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al municipiului Slatina.

“Toate autovehiculele identificate se află într-o stare improprie circulației pe drumurile publice. Reamintim cetățenilor municipiului Slatina, că pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculului se va aplica o taxă de 200 lei, dacă se achită în 24 ore, la care se adaugă 50 lei/zi taxa depozitare, pentru fiecare zi după expirarea celor 24 ore. Totodată, conform art.12 alin.(1) din Legea nr.421/2002 cu modificările și completările ulterioare, constituie contravenție și se sancționează cu amendă refuzul de a se conforma somației.”, declară Adrian Pop, directorul Poliției Locale Slatina.