Norica Nicolai şi… ,,comisarul sovietic” de la Olt

220

Europarlamentarul Norica Nicolai şi-a rătat indignarea faţă de iniţiativa unui deputat de Olt, cu care a fost colegă de partid până acum patru ani, de a chema la raport în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor conducerea TVR pentru difuzarea unui interviu. Ea l-a catalogat iniţiativa lui Gigel Știrbu drept un comportament de comisar sovietic.  Nicolai i-a cerut lui Ştirbu demisia din fruntea comisiei pe care o conduce.

Norica Nicolai a tunat şi a fulgerat astăzi, de la tribuna Conferinţei judeţene de alegeri a ALDE Olt,  la adresa fostului coleg liberal Gigel Ştirbu. Ea a criticat dur întrăzneala acestuia de a chema la raport conducerea TVR în Comisia de Cultură a Camerei deputaţilor pentru că a ,,cheltuit banii publici pe intervievarea unui inculpat fugar, dat în urmărire internaţională”, cu referire la interviul cu Sebastian Ghiţă, luat de Ion Cristoiu pentru Evenimentul Zilei.

„Nu pot să nu constat o profundă tristeţe – pentru că foarte mulţi dintre noi suntem liberali vechi, cei care am fondat şi readus valorile liberale în România – că discursul PNL actual a coborât. Chiar ieri ascultam o voce a unui lider de la Olt, a domnului Ştirbu, care dovedeşte ce major derapaj şi stalinist a ajuns Partidul Naţional Liberal. Să chemi la ordine un director de televiziune pentru că a permis difuzarea unui interviu şi să o faci de maniera pe care domnul Ştirbu, preşedinte al Comisiei de cultură din Parlament, a făcut-o – este maniera pe care ar fi făcut-o, poate în aceiaşi termeni, un fost comisar sovietic – nu face decât să-l oblige pe domnul Ştirbu la o demisie de onoare pe care i-o cer astăzi la Olt, din funcţia de preşedinte al Comisiei de cultură. În România, cultura nu înseamnă lupta de clasă, nu înseamnă radicalism, înseamnă respect pentru valorile naţionale, dialog şi toleranţă, iar PNL, prin vocea liderilor lui, a uitat demult să facă asta”,  a declarat europarlamentarul ALDE.

Nicolai i-a cerut lui Ştirbu demisia din fruntea Comisiei pentru cultură şi mass-media pe care o conduce.