Tinerii din Balș se pregătesc de cariere de succes: urmează Școala de Public Speaking

523

Vor să fie buni vorbitori în public, să impresioneze prin discursuri bine susținute, așa că se grăbesc să ocupe locurile la Școala de Public Speaking, organizată în oraș. Tinerii Balșului au luat cu asalt și cea de-a doua etapă de cursuri.

Prima etapă a Școlii de Public Speaking, la care participă 20 de tineri din orașul de pe malul Oltețului este în plină desfășurare la Liceul Teoretic Petre Pandrea, iar organizatorii aproape că au finalizat înscrierile și pentru cea de-a doua etapă. Deja s-au înscris 18 elevi din clasele a VIII-a, a IX-a, a X-a și a XII-a, etapa a II-a urmând a fi organizată în perioada 14- 28 aprilie.

Programul ce vrea să demonstreze că „#TăcereaNuEDeAur” este unic în Româia conceput exclusiv pentru elevi de către Școala de Public Speaking by Marin Constantin-Alexandru.

Programul intensiv de dezvoltare personală organizat la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş împreună cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Şcolară Petre Pandrea se  desfăşoară în prezent în  weekend-uri consecutive, însumând 25 de ore care combină două module teoretice, două module practice şi o zi de evaluare. Mâine este ultima zi de susținere a modulelor teoretice pentru prima etapă a școlii, duminică ultima pentru module practice și pe 24 martie  va fi evaluarea.

Suportul evenimentului este asigurat de Asociația Ține DE Noi şi www.dialectica.ro.

Fie că doresc să urmeze o carieră ce se bazează pe relaționare sau susținerea unor discursuri /prezentări, fie că doresc doar să-și învingă teama de a vorbi în public, tinerii din Balș s-au arătat interesați de acest program, ce are ca obiective: perfecţionarea abilităţilor de a susţine o prezentare în faţa unei audienţe, livrarea unui discurs de impact, apărarea unei teze într-o manieră argumentată, gestionarea emoţiilor vorbitorului și simularea situaţiilor de debate (dezbateri academice).