Oltul, reprezentat la olimpiadele naționale de limbi străine de elevi de la „Mihai Viteazul” Caracal

1234
Liceul Mihai Viteazul Caracal

Franceză, engleză și italiană sunt limbile străine la care elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal vor reprezenta județul la faza națională a olimpiadelor școlare. Performanța remarcabilă este înregistrată la limba italiană, în condițiile în care nu se predă această limbă în liceu, iar eleva calificată este pregătită de profesoara de limba română.

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal au demonstrat anul trecut că sunt cei mai buni din țară la handbal feminin, sunt cei mai buni la dezbateri, iar aici au ajuns cei mai buni elevi care vor să urmeze specializarea matematică-fizică, filologie și profilul bilingv-engleză, dominând topul celor mai bune zece licee din judeţ, în funcţie de ultima medie de admitere.

Acum, colegiul caracalean se poate lăuda cu trei calificări notabile la fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

 

Liceul Mihai Viteazul Caracal, în știrile Realitatea Oltului:

https://realitateaoltului.ro/2017/07/13/liceul-teoretic-mihai-viteazul-a-adunat-cei-mai-buni-elevi/

https://realitateaoltului.ro/2017/05/30/oratorii-de-la-mihai-viteazul-caracal-si-radu-greceanu-slatina-calificati-la-olimpiada-nationala-tinerii-dezbat/

https://realitateaoltului.ro/2017/05/07/handbalistele-de-la-mihai-viteazul-sunt-noile-campioane-nationale/

 

Vor reprezenta județul Olt la fazele naționale: la Olimpiada de limba engleză- eleva Cristina Alexandra Ristache, clasa a X-a, profesori Raluca Igna și Narcisa Georgescu; la Olimpiada de limba franceză – Veronica Gabriela Ochea, clasa a Ix-a, profesor Daniela Jumugă; la Olimpiada de limba italiană- Alexandra Maria Mocanu, clasa a X-a, profesor Anca Mechenici. Ultima calificare menționată este de remarcat și apreciat întrucât în liceu nu se predă limba italiană, iar profesorul care a pregătit-o pe eleva ce va reprezenta județul este de limba și literatura română.