Astăzi se afișează rezultatele simulării naționale la Evaluarea Națională

158

Elevii olteni de clasa a VIII-a așteaptă astăzi cu emoție rezultatele simulării naționale la Evaluarea Națională. Cei mulțumiți de note pot face cerere pentru a fi trecute în catalog.

Circa 3500 de elevi olteni de clasa a VIII-a au susținut simularea națională a Evaluării Naționale în perioada 5-7 martie, iar astăzi vor fi comunicate rezultatele. Acestea vor fi analizate la clasă, în ședințe cu părinții, în consiliile profesorale și nu vor fi trecute în catalog decât la solicitarea scrisă a elevului. Fiecare școală va trimite către insectoratul școlar un raport privind planul de acțiune cu măsurile de remediere, iar școlile cu rezultate slabe vor fi monitorizate și îndrumate de IȘJ.

Ministerul urmărește astfel familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susține, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la examenele propriu-zise.

Examenul propriu-zis va fi susținut ăe 11 iunie la limba și literatura română și pe 13 iunie la matematică.

Colegii lor din anii terminali de liceu se pregătesc să susțină simulările naționale la probele scrise începând de luni până pe 22 martie.

Pe aceeași temă:

Bucuroși după simularea la română