A încercat să vândă pe internet un detector de metale. Poliția îl cercetează

164

Percheziția efectuată ieri de către polițiștii olteni la locuința unui bărbat din Cârlogani a scos la iveală un detector de metale pe care acesta ar fi încercat să-l comercializeze ilegal pe internet.

Pentru că a încercat să vândă un detector de metale fără să aibă în prealabil autorizație emisă de poliție, un oltean s-a ales cu dosar penal. Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o percheziție domiciliară la locuința bărbatului, de 34 ani, din comuna Cârlogani, în urma căreia a fost identificat un detector de metale.

„În fapt, la data de 13 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt- Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe un site, pe care sunt oferite spre comercializare diverse produse, este postat un anunț prin care o persoană oferă spre vânzare un detector de metale. Din verificările efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că acesta nu este autorizat de organele de poliție pentru a vinde astfel de obiecte.”, arată IPJ Olt.

În urma percheziției, detectorul de metale a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „comercializarea detectoarelor de metale fără autorizație ”, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței nr. 43/2000 privind protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național.

Potrivit legii, persoanele fizice și juridice care dețin și/sau comercializează detectoare de metale sunt obligate să obțină, în prealabil, autorizația inspectoratului de poliție al județului în a căror rază teritorială își au domiciliul/sediul și să se înregistreze la aceste autorități.