16 elevi ai Școlii Postliceale Sanitare Slatina, formați pentru stagiul de pregătire într-o clinică din Spania

543

Cei 16 elevi ai Școlii Postliceale Sanitare Slatina selectați pentru a face parte din programul de pregătire derulat pe fonduri europene în parteneriat cu o clinică din Spania se pregătesc în această perioadă, participând la un program complex de pregătire lingivistică, pedagogică și culturală.

Un stagiu de pregătire într-o clinică dezvoltată din punct de vedere al aparaturii medicale și care folosește tehnici moderne și inovative, care să-i ajute să se integreze mai ușor pe piața muncii, desfășurat pe teritoriul Spaniei în parteneriat cu clinica UED LOS TULIPANES, La Chana și organizația  M.E.P. Europrojects Granada S.L.  este scopul programului derulat de Şcoala Postliceală Sanitară Slatina. Proiectul ,,Stagiu de calitate – Paşaport pentru piaţa muncii”, proiect de mobilitate adresat elevilor aflaţi în formare iniţială, derulat în cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea cheie 1-VET  continuă cu pregătirea elevilor selectați.

„În perioada martie-aprilie se desfăşoară activităţile de formare cu cei 16 elevi declaraţi admişi după încheierea procesului de selecţie. Programul de formare constă în participarea elevilor la 50 de ore de pregătire lingvistică (curs de limbă engleză), 10 ore de pregătire pedagogică şi 4 ore de pregătire culturală. Toate orele de pregătire se desfăşoară în cadrul unităţii şcolare. A fost realizat un orar special pentru elevi, în afara programului şcolar.  Pe lânga cursurile de pregătire, elevii beneficiază Erasmus+ Online Linquistic Support – platforma CE, în limba spaniolă, curs ce sprijină învățarea unei limbii străine de către participanții la mobilități Erasmus+, elevii având oportunitatea de a-și evalua competențele în limba spaniolă pe care le vor folosi pentru a lucra în străinătate”, declară Niculina Dobrică, directorul școlii.

Pe lângă dezvoltarea competențelor profesionale, participanții vor avea posibilitatea să interacționeze cu pacienții, personalul medical, să-și dezvolte competențe interculturale, să promoveze învățarea pe tot parcursul vieții, competențele de comunicare în limba engleză și limba spaniolă, să-și găsească noi contacte în vederea inserției profesionale pe piața muncii europene.

În perioada 20-24 martie, 2 persoane care fac parte din echipa de gestiune a proiectului vor efectua o vizita pregătitoare. Vor  fi vizitate  spaţiile de cazare, unitatea sanitară în care elevii îşi vor desfăşura practica la locul de muncă, dacă sunt respectate specificaţiile făcute în Memorandumul de înţelegere.

Perioada de desfăşurare a proiectului este de 13 luni  (octombrie-2017/noiembrie-2018)  şi benefiază de un grant în valoare de 43392 euro.

Școala Postliceală Sanitară Slatina a fost fondată în anul 1991 și școlarizează asistenți medicali generaliști, de farmacie, de laborator și balneofizio-kinetoterapie și recuperare.