Oana Neț, educatoarea care și-a ucis fiica a povestit scena groazei. Fetița a închis ochii, așteptând ca mama ei să o spele pe cap

513

Oana Neț, mama de 38 de ani care și-a ucis fetița, a dezvăluit detalii șocante în fața anchetatorilor. Femeia a fost prezentată judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru omor. Declarațiile consemnate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș sunt absolut înfiorătoare.

Oana Neț a recunoscut că ea a ucis-o pe Eliza, fetița ei de numai 4 ani. Ea a descris împrejurările și modul concret în care a săvârșit cumplita crimă. Se știa deja că i-a tăiat venele micuței și că a înecat-o în cadă. Femeia a oferit și mai multe detalii despre cum a omorât-o. Crima a avut loc marți seară (13 martie). După ce s-a întors cu Eliza de la grădiniță, avea de gând să-i facă baie și apoi să o ducă la bazinul de înot.

Femeia a umplut cada cu apă și urma să o spele pe cap. În acel moment, a băgat-o pe fetiță cu capul la fund. Femeia susține că nu își amintește dacă micuța s-a zbătut sau nu. Apoi, a încercat să-i taie venele fiicei sale. Femeia a vrut să se sinucidă după ce a comis fapta. A băut erbicid, apoi a încercat să-și taie venele cu caterul, dar nu a reușit.

Ce spun anchetatorii:

„Mama victimei, în care aceasta a recunoscut că ea este autoarea faptei, descriind totodată condițiile, împrejurările și modul concret în care a procedat la înecarea fiicei sale. În acest sens a arătat că: în după-amiază zilei de 13.03.2018, în jurul orei 17.20, a venit cu fiica sa acasă de la grădiniță, având de gând să-i facă mai întâi un duș și apoi să o ducă la bazinul de înot.

Ulterior, au intrat amândouă în baie, ocazie cu care i-a pregătit cadă, umplând-o cu apa, iar fiica săapunând șampon. După care fetița a intrat în vâna. La un moment dat, probabil cu gândul că dacă ea și fiică să vor muri, o să scape de stresul și situația tensionată din familie pe care o crea soțul ei, precum și de frică să nu fie amăgită din nou de acesta și astfel pentru a scăpa de incertitudinea în care a ajuns să trăiască, a ținut-o pe fetiță ei cu capul sub apa”, se arată în consemnările anchetatorilor care astăzi au prezentat-o instanței pe Oana Net, potrivit stirilekanald.ro.

Oana Neț nu își amintește tot
„Inculpată a arătat apoi că nu-și amintește cum a reacționat fiica  ei în acele momente  și dacă s-a zbătut sau nu în timp ce o ținea cu tot corpul și capul sub apa. Mai mult, nu s-a mai gândit deloc la fetiță și ce s-a întâmplat cu ea, singurul ei gând fiind acela de a dispărea, adică de a muri, scop în care, a luat o sticlă din plastic din dulăpiorul din baie, ce conținea erbicid, după care a băut circa jumătate din ea.

De asemenea, a încercat să-și tăie venele cu un cater, însă nu a reușit. Ulterior a încercat să-i tăie venele și fiicei sale. În continuare, a intrat într-o stare de semiconștiență, din care și-a revenit undeva în jurul orei 22.00. Când s-a trezit din acea stare, a realizat ce a făcut. Mai exact că și-a omorât copilul. Motiv pentru care a sunat la 112 și a anunțat incidentul” , au mai arătat anchetatorii.