Număr dublu de examinați la proba practică de permis, începând de luni

152

Începând de luni, numărul examinatorilor viitorilor șoferi pentru proba practică la Olt se va dubla, la fel și cel al candidaților examinați.

Cei trei lucrători delegați de la IPJ Olt, în vederea desfășurării activității de examinare – proba practică la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt, vor începe acțiunea de examinare din data de 19 martie, aceștia obținând atestatul de examinator prevăzut de legislația în vigoare. În prezent, cei trei examinatori nu fac față numărului mare de candidați, programările pentru a susține proba de oraș fiind făcute și pentru luna iunie.

„Dacă în prezent numărul zilnic al candidaților examinați este de 36, începând din data de 19 martie numărul acestora se va dubla, ajungând așadar la 72 de candidați examinați zilnic. Această măsura a fost luată de către prefectul județului Olt în vederea reducerii timpului de așteptare dintre proba teoretică și cea practică, urmând ca în maxim patru luni examinarea candidaților să se facă în limite normale.”, a transmis Prefectura Olt.

Totodată, Instituția Prefectului județului Olt a transmis și datele de reprogramare pentru candidații care nu au putut susține proba practică din cauza condițiilor meteo nefavorabile. „Persoanele care erau programate pentru proba practică în ziua de 28 februarie au fost reprogramate în ziua de 19 martie 2018, iar cele din ziua de 1 martie au fost reprogramate în ziua de 20 martie 2018.”, anunță instituția sub a cărei subordine funcționează Serviciul de Permise.

Programările pentru susținerea probei practice se fac la ghișeul nr.3 al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt, situat în Bd. A. I Cuza nr.153, Slatina, Olt (clădirea Poliției Rutiere).