Încă un Centru de Permanență în județul Olt. Va deservi patru comune

1107

Al optulea centru de permanență își deschide ușile în județul Olt. El va funcționa în comuna Strejești, începând de luni.

Dr. Bărbulescu Violeta – medic coordonator, împreună cu dr. Grigore Simona, dr. Bărbulescu Florin, dr. Marin Alexandru și dr. Duțulescu Rodica vor asigura asistența medical primară în regim de gardă, începând cu data de 19 martie, la Strejești, unde va fi deschis un Centru de Permanență. Anunțul deschiderii celui de-al optulea centru în județ a fost făcut astăzi de către DSP Olt.

„Direcția de Sănătate Publică Olt vă aduce la cunoștință că, împreună cu sprijinul d-lui primar Vizantie Constantin și al Casei de Asigurări de Sănătate Olt, în data de 19 martie 2018 va fi deschis un nou centru de permanență în localitatea Strejești, județul Olt. Centrele de permanenta fixe sunt unitati sanitare cu sediul stabil in localitatile respective, care asigura continuitatea asistentei medicale primare in regim de garda pentru pacientii din zonele arondate, dupa terminarea programului de lucru al cabinetelor de medicina de familie, de sarbatori legale, precum si in zilele de sambata si duminica, respectiv 24 de ore din 24.”, a anunțat dr. Andrei Iordache, director DSP Olt.

Centrul de Permanenta Fix Strejești va asigura asistența medicală primară pentru locuitorii din comunele: Strejești, Pleșoiu, Teslui, Schitu.

Deschiderea centrului de la Strejești vine dup ce la începutul acestei luni a fost deschis un alt centru, la Bobicești, ce va deservi populația comunelor Bobicești, Morunglav, Bârza, Pârșcoveni și Șopârlița.

Despre Centrul de Permanență Bobicești:

Centru de permanență la Bobicești

În judeţul Olt funcţionează la această dată centre în următoarele localităţi: Vişina, Brastavăţu, Baldovineşti, Dobroteasa, Osica de Sus, Crâmpoia și  Bobicești. Cel de la Potcoava  şi-a închis uşa, iar autoritățile par să nu găsească soluții privind redeschiderea, așa cum s-a întâmplat cu cel de la Crâmpoia.