Gigel Știrbu o cheamă pe șefa TVR să dea explicații Parlamentului

120

Deputatul de Olt Gigel Știrbu, președintele Comisiei de cultură a Camerei deputaților și vicepreședinte regional PNL, o cheamă pe șefa TVR să dea explicații privind difuzarea la o oră de maximă audiență a unui interviu cu fugarul Sebastian Ghiță, în detrimentul unei știri privind o situație de urgență în județul Covasna.

După ce l-a atacat pe ministrul Culturii, George Ivașcu, cerându-i demisia, Gigel Știrbu o atacă acum pe șefa TVR. Președinte al Comisiei de cultură, deputatul PNL de Olt Știrbu i-a trimis directorului interimar al TVR, Doina Gradea, solicitarea de a veni în Parlament pentru a da explicații în contextul în care TVR a difuzat un interviu realizat de Ion Cristoiu cu Sebastian Ghiță în Serbia, interviu preluat simultan de patru televiziuni.

“Stimată doamnă Director General Interimar, vă invităm să luaţi parte la lucrările Comisiei din data de 20 martie a.c. ora 12,00, pe ordinea de zi fiind înscrisă audierea dumneavoastră în legătură cu difuzarea, de către TVR, a interviului realizat de jurnalistul Ion Cristoiu cu domnul Sebastian Ghiţă, persoană pentru care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat European de arestare.

Cum se face că statul român cheltuie bani, timp și energie să aducă acasă un urmărit internațional și el se reproduce pe canalul public?

În timp ce postul de televiziune național difuza interviul cu fugarul Ghiță, oamenii din județul Covasna fugeau cu toată agoniseală din calea viiturii. Oare nu era mai util pentru populație ca TVR să informeze oamenii şi să-i facă să înțeleagă dimensiunile fenomenului cu care se confruntă?”, este solicitarea parlamentarului oltean.

“Pe noi nu ne interesează că celelate televiziuni au dat interviul. Este dreptul lor să își facă politica editorială cum cred de cuvință. În schimb, TVR este o instituție plătită din bani publici, din banii românilor și nu ni se pare, cel puțin, etic, moral, deontologic, ca la oră de prime time să difuzezi un interviu cu o persoană urmărită internațional, pe numele căreia ÎCCJ a emis un mandat de arestare, o persoană care este fugită din țară și pentru aducerea ei în România pentru a răspunde instituțiilor statului, statul român consumă bani, timp și energie”, a declarat Știrbu, citat de Mediafax.

Doinea Gradea a fost chemată și de CNA după ce a decis să scurteze emisiunea „Cooltura” și a scos din grilă „Ora de știri”.