Generația digitală, așteptată joia la Caracal, să îndrăgească poveștile scrise

65

Timp de o oră și jumătate, în fiecare zi de joi copiii din  Caracal sunt așteptați să lectureze împreună, să devină prieteni cu poveștile scrise. Asociația Curtea Veche donează Clubului de Lectură 30 de cărți.

Generația digitală este provocată la Caracal să lectureze cu plăcere cărți potrivite vârstei, să îndrăgească poveștile scrise. În acest sens, Primăria Caracal și Biblioteca Virgil Carianopol, în colaborare cu Asociația Curtea Veche, invită copii cu vârste între 8 și 14 ani, în fiecare joi, începând de astăzi, la ora 13.00, pentru a se delecta timp de o oră și jumătate citind împreună. În prezent, activitatea bibliotecii funcționează temporar, până la finalizarea proiectului de reabilitare și restaurare a clădirii, în sala de sport a Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu.

Clubul de Lectură se va desfășura săptămânal și va  începe cu două grupe de elevi de clasa a-V-a din Școala nr. 7, după care sunt așteptați și ceilalți copii din oraș. Asociația Curtea Veche va face și o donație de 30 de cărți recomandate pentru copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.

Asociația Curtea Veche s-a înființat în 2014 cu scopul de a promova lectura de plăcere în rândul copiilor, având drept obiective: formarea obiceiului de a citi în rândul copiilor și al familiilor, scăderea ratei analfabetismului funcțional și creșterea gradului de fluență la citit și vorbit, precum și facilitarea accesului la cărți prin donații pentru copiii care provin din familii fără posibilități sau grupuri dezavantajate.