Atenționare de posibile inundații la Stoicănești și Radomirești

115

Insititutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis o atenționare hidrologică Cod Galben, pentru bazinele hidrografice: Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman) și Olt ( județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dolj și Olt ). Din Olt msunt vizate două comune.

Începând de astăzi, ora 12.00 și până mâine, ora 20:00, bazinele hidrografice Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman) și Olt ( județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dolj și Olt ) sunt vizate de creșteri de debite și niveluri, ca urma a propagării viiturilor produse anterior, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Potrivit hidrologilor, la nivelul județului Olt pot fi afectate localitățile Stoicănești și Radomirești care sunt traversate de pârâul Călmățui. “Atenționarea a fost trimisă Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență ale localităților posibil a fi afectate și instituțiilor cu atribuții în gestionarea situțiilor urgență provocate de inundații care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Având în vedere faptul că râul Olt este îndiguit pe tot bazinul cursul care traversează județul Olt, atenționarea a fost transmisă și către Hidroelectrica pentru luarea măsurilor necesare. Pe timpul avertizării se impune asigurarea permanenței la sediile primăriilor și monitorizarea situației din zona de competență. Informațiile de interes operativ se transmit către Centrul Operațional al ISU Olt.”, anunță ISU Olt.