Scăpăm mai repede de pericolul inundațiilor. Codul Galben a fost reactualizat

81

Oltul scapă mai repede astăzi de pericolul inundațiilor, Codul Galben expirând cu 10 ore mai devreme.

Pericolul inundațiilor locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Olt – bazin superior și mijlociu și afluenți bazin inferior (județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeș și Olt); Călmățui (județele Olt și Teleorman); Vedea – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Vâlcea, Olt, Argeș și Teleorman) a trecut. Atenționarea hidrologică de Cod Galben pentru județul Olt ce viza scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici a fost reactualizat.

Astfel, atenționarea hiodrologică Cod Galben valabilă până azi,  ora 22, s-a actualizat și este valabilă până azi, ora 12.00.

În Olt, s-a înregistrat o singură situație de inundații: în comuna Bărăști, unde s-a acumulat apă în urma precipitațiilor și scurgerilor de pe versanți în curțile celor trei gospodării și exista pericolul să se infiltreze și în locuințele și anexele gospodărești. Pompierii au intervenit și au evacuat apa în proporție de 90%.