Pompierii recrutează salvatori voluntari

99

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt reia campania de recrutare de noi candidați în cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune!”. Dosarele de înscriere pot fi depuse până pe 31 martie.

Dacă ai între 16 și 65 de ani, ești apt din punct de vedere medical, nu ai fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie și să nu ai pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă și, mai presus de toate dorești să înveți cum să salvezi vieți sau să sari în ajutorul semenilor la nevoie, ești candidatul ideal pentru a fi salvator voluntar.

„După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele pompierilor militari vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv. Dosarele complete ale candidaților vor fi depuse la sediul ISU Olt din Slatina, strada Tipografului nr. 7, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00, până la data de 31 martie. În urma analizei dosarelor și în funcție de numărul de solicitări, candidații vor fi contactați pentru semnarea contractelor de voluntariat și furnizarea informațiilor despre activitățile viitoare.”, anunță sublocotenent Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

În cele două etape ale programului „Salvator din pasiune!” desfășurate de ISU Olt s-au înscris 26 de voluntari, iar aceștia au obținut competențe de bază în acordarea primului ajutor calificat. Doi dintre aceștia au aboslvit „Cursul de prim ajutor calificat și descarcerare” și execută în prezent misiuni împreună cu echipajele SMURD.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie a actului de identitate, avizul psihologic din partea unui psiholog clinician, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală din care să reiasă, cumulativ, cel puțin două din următoarele criterii „nu se află în evidență cu boli cronice”, „apt pentru efort fizic de nivel mediu” și „clinic sănătos”  şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.