Marius Iancu vrea Legea achizițiilor publice după modelul german și pe cea a parteneriatului public privat după cel slovac

85

Parlamentarii iau în calcul modificarea Legii achizițiilor publice după ce autoritățile publice, în special autoritățile locale, s-au plâns de faptul că le îngreunează activitatea. Pentru deputatul de Olt Marius Iancu revizuirea acestui act normativ reprezintă o prioritate. La fel stau lucrurile și în ceea ce privește Legea Parteneriatului Public Privat. Demnitarul Oltean își dorește Legea achizițiilor publice după modelul german și pe cea a parteneriatului public privat după cel slovac.

Aleșii își propun ca în acest an, printre actele normative ce vor fi modificate pentru a răspunde mai bine nevoilor societății, să aibă în vedere două acte normative extrem de importante. Una este Legea achizițiilor publice, pe care și-o doresc una care să accelereze investițiile nu să le tergiverseze, iar cealaltă este Legea parteneriatului public-privat.

Referitor la aceste două acte normative și imperioasa nevoie de modificare a lor, deputatul de Olt Marius Iancu susține pe pagina sa de socializare, că se dorește împrumutarea unor prevederi din țări europene în care aceste legi există și funcționează bine.

„Legea Achizițiilor Publice după model german și Legea Parteneriatului Public Privat care va avea ca model o lege asemănătoare din Slovacia, considerată foarte bună în acest domeniu. Acestea sunt două dintre prioritățile legislative ale acestui an, pentru că numai prin modificarea legislației se pot debloca investițiile”, a scris, pe pagina sa de facebook, demnitarul.