Licitație finalizată pentru restaurarea Bibliotecii „Virgil Carianopol” din Caracal

110

Ieri, a fost finalizată procedura de achiziție publică, organizată pentru atribuirea contractului având ca obiect servicii de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul “Restaurarea, consolidarea, echiparea și dotarea Bibliotecii Virgil Carianopol, în vederea valorificării durabile a patrimoniului cultural local”. Lucrările vor fi realizate cu fonduri europene și vor începe în scurt timp.

Primăria Caracal va semna în perioada următoare contractul de lucrări cu ofertantul declarat câștigător pentru proiectare și executare lucrări, în urma licitației. Ieri a fost finalizată procedura de achiziție publică. Proiectul “Restaurarea, consolidarea, echiparea și dotarea Bibliotecii Virgil Carianopol, în vederea valorificării durabile a patrimoniului cultural local” are fiinanţarea nerambursabilă, din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5, în valoare de 102 miliarde de lei vechi și durata de realizare este de 33 de luni.

„În urma implementării proiectului, pe lângă secțiile „clasice” ale instituției, săli de lectură, secție pentru copii, secții pentru adulți, secție de carte în limbi străine, biblioteca va avea şi o ludotecă, un atelier de conservare a cărții şi o sală multimedia, iar în curtea interioară va fi amenajată o sală de spectacole. Modernizarea va permite de altfel și utilizare calculatoarelor prin intermediul programului Biblionet.”, declară viceprimarul Octavian Stănescu.

Plimbați dintr-un sediu în altul până în 2002 când autoritățile au decis ca biblioteca să funcționeze într-o clădire de pe strada Iancu Jianu, caracalenii iubitori de carte vor avea parte de acum înainte de un sediu modern și dotat corespunzător. Clădirea găzduiește un fond de carte de 75.000 de unități.

Biblioteca din Caracal a fost înființată în 1936, în librăria fraților Mărculescu, de-a lungul timpului fiind mutată în mai multe locații. În 1998, Consiliul local a hotărât ca Biblioteca orăşenească să poarte numele poetului caracalean, Virgil Carianopol.