INEDIT Sătenii care și-au pierdut localitatea, PROTEST la Tribunalul Olt

481

12 reprezentanți ai sătenilor din localitatea arădeană Nadăș, localitate cu care au fost împroprietăriți moștenitorii familiei Colțeu în 2006, vor picheta astăzi Tribunalul Olt începând cu ora 10.00.

În septembrie 2017, judecătorii din Balș dădeau câștig de cauză locuitorilor satului Nadăș din județul Arad care, după 12 ani de drumuri prin instanțe, își recâștigau astfel satul. Magistrații olteni au admis cererea Comisiei judeţene din Arad pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor şi a Comisiei locale Tăuţ pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor de revizuire a sentinţei 657/2006 a Judecătoriei Ineu, pronunţată în dosarul nr. 457/2006 cunoscut sub numele ,,Dosarul Nadăş”. Prin aceasta, Judecătoria Ineu a împroprietărit, în urmă cu peste 10 ani, familia Colțeu, cu este 8500 de hectare de păduri și terenuri agricole. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor din Olt după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că testamentul prin care familia Colțeu a moștenit satul Nadăș a fost unul fals.

Bucuria sătenilor a fost însă scurtă, magistrații de la Tribunalul Olt, care au judecat apelul familiei Colțeu, hotărând casarea cauzei și trimiterea spre rejudecare la Judecătoria Balș. Astăzi, 12 reprezentanți ai sătenilor vor picheta Tribunalul Olt începând cu ora 10.00.

Realitatea Oltului vă va prezenta de la fața locului PROTESTUL INEDIT al sătenilor, care vin dotați cu corturi pentru a protesta mai multe zile.