Deputatul Stănescu, cu pescuitul și acvacultura în plenul Camerei Deputaților

123

Deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură, a susținut astăzi în plenul Camerei Deputaților raportul Comisiei pentru agricultură privind Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.85/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura (PL-x 132/2017).

Proiectul de lege susținut astăzi de deputatul Alexandru Stănescu a fost adoptat de plenul Camerei cu 162 de voturi pentru, 12 împotrivă și 84 abțineri. Scopul acestuia este evitarea riscului ca România să fie suspendată sau să-i fie întreruptă asistența financiară din partea Fondului European pentru Pescuit și Afaceri Maritime. Proiectul inițiat de Guvern a fost adoptat de Senat anul trecut.

Măsurile reglementate contribuie, printre altele, la: exploatarea durabilă a potențialului de pescuit, creșterea gradului de absorbție a Fondului European pt Pescuit și Afaceri Maritime prin POSAM 2014- 2020, crearea cadrului juridic intern pentru finalizarea și concesionarea terenurilor pe care sunt amplasate amenajările piscicole pe care le are în portofoliu, administrarea de către ANPA a lacurilor de acumulare care au drept folosință unică piscicultura. Astfel se va asigura ca peste 31.000 ha de teren aflate în domeniul public al statului pe care sunt amplasate amenajările piscicole să fie incluse rapid în circuitul priductiv, ceea ce va asigura producții suplimentare de pește și va contribui la siguranța alimentară a României.

Deputatul de Olt Alexandru Stănescu este, la rându-i, unul din inițiatorii unui proiect legislativ privind aprobarea Programului de susţinere a producătorilor din sectorul pescuitului şi acvaculturii, avându-i primtre co-inițiatori pe parlamentarii olteni Paul Stănescu, Renică Diaconescu și Dan Ciocan.